SEO Dolandırıcıları Konusunda Ne Kadar Bilinçlisiniz?

Son zamanlarda SEO konusunda hemen hemen herkes yavaş yavaş fikir sahibi olmaya başladı. Kelime olarak SEO açılımı nedir? SEO neden gereklidir? gibi sorular kullanıcılar tarafından hala çok iyi cevaplanamıyor, ancak Google'da üst sıralara çıkmak denildiğinde herkesin kafasında bir ışık parıldamaya başlıyor.

Halk üslubuyla kısaca Google'da üst sıralara çıkmak için yapılan tüm çalışmalar SEO kapsamındadır diyerek tanımlama kısmını geçelim ve bu hizmet verilirken (daha doğrusu verildiği zannedilirken) ne tür hilelere başvuruluyor onlara bir bakalım:

Sosyal medyada ya da internet sitelerinde şu tür ibareler görüyorsanız web sitenizi onlara emanet ederek ciddi cezalar alabileceğinizi biliyor olmalısınız:

- 100 tane backlink
- 50 tane forum tanıtım
- 1 haftada anahtar kelimede 50 sıra yükselme
- bla bla bla

Bunlar web sitenizi çok ani yükselttiği gibi çok hızlı düşüren hatta yıllarca ortadan kaldıramayacağınız cezalar almanıza sebep olabilecek türden eylemlerdir. Anahtar kelimede yükselmek ve ilk sayfaya yerleşmek emek, zaman ve sabır ister. Eğer bunu 1 haftada 3 günde yapabileceğini söylüyorsa sözde SEO uzmanı kişi, o aslında sitenize legal olmayan işlemler yapıyor demektir. Bu da Google'ın sizi asla affetmeyeceği anlamına gelir.

Google'ı bu noktada bir tanıdığınız olduğunu düşünün. Siz ona size referans olsun diye yalan yanlış bilgiler verdiniz. Anlık olarak size inandı ve referans oldu. Sonra bir baktı ki öğrendikleri yalanmış. İşte o güven kaybı nedeniyle o tanıdığınız size bir daha asla referans olmayacaktır.

Biz yapılan bu tür SEO çalışmalarına Black SEO diyoruz ve asla kimseye önermiyoruz. Emek vererek, uzun vadede yapılan kaliteli çalışmaların sonucunu mutlaka alırsınız ve kalıcı olursunuz. Bu nedenle size kısa vadede hızlı yükselme vaad eden, bir sürü alakasız siteden backlink satarak hitinizi rankınızı artıracağını söyleyen kişi ve kurumlara itibar etmeyiniz.

Son olarak SEO uzmanlarının yazılım uzmanları ile ortak çalışmasının gerekliliğinden bahsetmek istiyorum. Sektörde bir çok SEO uzmanı size siteniz ile ilgili raporlama yapar, ancak yapılması gerekenleri sizin uygulamanız gerekir. Eğer bir yazılım desteği sağlamadan yalnızca SEO raporlaması yapıyorsa ordan hizmet almanız yalnızca cebinizi yakar. Bu nedenle SEO hizmeti alırken mutlaka yazılımsal destek verip vermediklerini sorun.

Bunlara da göz atmak isteyebilirsiniz belki:
Web sitesi nasıl olmalıdır? SEO Uyumlu Web Sitesi Özellikleri
SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Bu makalelerde web sitesinin nasıl olması gerektiği, seo uyumlu web sitesinin özelliklerinin ne olduğu ve seo uyumlu makalelerin nasıl yazılması gerektiğine dair önemli bilgiler bulunmakta. Okuyun, bilinçlenin paylaşın bilinçlendirin. Kimsenin sizi dolandırmasına izin vermeyin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEO Kriterlerine Uyumlu Bir Web Sitesi Nasıl Olmalıdır?

SEO Uyumlu Makale Nasıl Hazırlanır?